Esimesed trennid

Trenne tehtaks rohkemgi, kui leitaks ühiseid aegu ja sobivaid treeningsaale. Märtsi alguseks on kokku lepitud kaks treeningut ning korralduse kõrget klassi näitab Mirjam, kes on saatnud kaheksatulbalise Exceli-tabeli erinevatest tantsusaalide võimalustest, kus toodud viis peeglitega tantsusaali, parkimiskorraldus, vabad kuupäevad, tunnihinnad jne. Treeningu käigus püüab juhendaja Liisi suunata: „Kas te vaatate ise ka peeglist, kuidas jääb?“ Mõni muigab vastu: „Oi ei, ma õpin alles samme, mul pole aega kuhugi vaadata.“ Seepeale Mirjam ärritub: „Misasja, vaadake ikka peeglisse ka, ilma peeglita saal oleks palju odavam olnud!“ See kokkuhoidlik suhtumine kinnitab ka kenasti, kui hästi Mirjam meie suguvõssa sobib.

 

Pärast poolteist tundi tantsimist – millest suur osa läheb sellele, et Liisi vaatab näidisvideost, kuidas tants käib – haarab nukusid hämmastav enesekindlus. „No täitsa kena on juba ju!“ – „Ehk me rohkem ei peaks tantsima, muidu tulevad teised järgmisel nädalal ja neil läheb nii raskeks“. Õnneks tuleb Liisi telefoni juurest tagasi ja teatab, et ta on mingi osa valesti õpetanud. See mõnevõrra pikendab proovi aega.

 

Teises trennis on seltskond arvukam ja rõõmu suurest sõõrist rohkem. Kuna tundub, et projekt muutub realistlikumaks, jagatakse ka esmaseid mõtteid video tegemise kohta. „Mul tuli täiesti hull idee video tegemise kohta,“ poetab Elina. „Kuna see on professori juubeliprojekt, võiks me teha videost erinevad osad kohtades, mis on meie suguvõsa ja professoriga seotud. Näiteks võiksime minna Vihterpallu ja Piirsallu ja Nõvale ja Tillikale ka.“ Anne lisab: „No aga Andile on oluline olnud ka Tartu, kas me siis sinna ei peaks minema?“ Ja juba lisandub veel hullemaid ideid: „Ja siis ta on olnud veel Saksamaal mõnda aega“ – „Ja Ungaris“. Selline maailmaturnee idee on muidugi lõbustav, aga tagantjärele vaadates tundub teostatu täielik ime: see päev, millal otsustati filmivõtted teha Läänemaa eri paikades, oli ilusa ilmaga, sobis suurele osale nukudest, seda saatis väga professionaalne videoteenuse pakkuja ning kõik laabus kavakohaselt.

 

Rubriigid: eestitantsib, sildid: . Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar